Kulcskészség:

olyan készség, ami segít megtervezni és megoldani a munkánkat, munkafolyamatainkat, és ami segít az eredmények értékelésében.

 

Kulcsképességek fejlesztése

 

A projekt 2002. augusztásában indult a cseh BusinessLink vezetésével és az Európai Unió Socrates (Grundtvig2) programjának támogatásával. A már az első évben is partner görög Delta Singular és magyar TANINFO mellé a második évben kapcsolódott be a német SEN.


A projekt fő célkitűzése az volt, hogy minél teljesebb képet kapjunk azokról a kulcsképességekről, amelyek jelentősen javíthatják a fiatal munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit.

 

Meg kívántuk vizsgálni milyen módszereket alkalmaznak ezen képességek fejlesztésére, javítására, milyen programok működnek ezen a területen a résztvevő országokban.


Emellett fontosnak tartottuk annak vizsgálatát, hogy a fiatal munkanélküliekkel dolgozó, foglalkozó trénerek, tanácsadók milyen képességeket, kompetenciákat kell megszerezzenek, milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzenek.

 

Disszemináció

A kétéves projekt fő eredményeit a 2004. október 28-án a MOM Művelődési Központban megtartott konferencián ismertettük. Bővebben

 

 

 

A projekt az Európai Unió Socrates (Grundtvig 2) programjának támogatásával valósult meg. Az elkészült anyagokért kizárólag a projekt résztvevői felelősek.