TANULÁS EGY ÉLETEN ÁT ENGLISH | DEUTSCH
 

Jelenleg kapható könyvek

Kocsis Kata: Manyi

Egy mesekönyv, amely mosolyt csal az arcokra. Öt kedves történet Manyiról - gyerekeknek is :)

A könyv honlapja, bővebb információkkal és rendelési lehetőséggel: https://manyimesek.hu


Juhász Júlia: Találkoztam boldoguló cigányokkal is
A könyv első kiadása 1999-ben jelent meg az Osiris Kiadónál. A szerző, Juhász Júlia Aranytollas újságíró így ír a tizenhat olvasmányos, fordulatos élettörténetet bemutató könyvéről:
„Színes, izgalmas életutat bejárt cigány személyiségekkel beszélgettem pár évvel ezelőtt életükről, küzdelmeikről, sorsuk felíveléséről, nehézségeikről és örömeikről. Beszélgetőtársaim a magyarországi cigányság különböző csoportjaihoz tartoznak, más és más a történetük, az életkoruk, a környezetük, a hivatásuk.
Vannak közöttük ismert személyiségek – mint Choli Daróczi József, Déki Lakatos Sándor, Lakatos Menyhért, Lakatos Pál, Mohácsi Viktória, Oláh Mara, Orsós Jakab vagy Péli Józsefné -, és akadnak, akiket csak saját körükben ismernek, becsülnek. Sorsuk a legfőbb dologban mégis közös: a cigányságot sújtó kegyetlen hátrányokat, előítéleteket tehetségükkel, akaraterejükkel, kitartásukkal leküzdve sikeres, megbecsült emberek lettek.
Az ő vallomásaikból született a könyvem, amelynek első kiadása 1999-ben jelent meg. Minden történet úgy kerek, ahogy akkor megírtam, csak rontottam volna rajtuk a folytatással, úgyhogy csak a formán, a stíluson javítottam. Ha a szereplők sorsában voltak is változások, az, amiért a könyvet megírtam, változatlan maradt: bíztatást adni a cigány embereknek, hogy ne érezzék senkinél kisebbnek magukat – és közelebb hozni a többséghez tartozókat egy olyan világhoz, amelyet eddig nem tudtak vagy nem is akartak mélyebben megismerni, megérteni.”
Ára 1680 Ft.

Olvasson bele a könyvbe!
Tartalom:
Kizárólag festészeti ügyben fogadok! (Oláh Mara) elolvasom
A narancsszínű nap birodalma (Lakatos Menyhért) elolvasom
A Büszke (Daróczi Gusztávné)
Csoli! Költő vagy! (Choli Daróczi József)
Amiben született, azt senki se felejti el (Mohácsi Viktória) elolvasom
Az ország egyetlen cigány téeszelnöke (Farkas Tibor)
Kislány, táncolj, kapsz kenyeret! (Raffael Jánosné) elolvasom
Megrémültek - ennyi cigány! (Danyi Sándor)
Mindent elővarázsolunk a kis kalapból (Déki Lakatos Sándor)
Légy jó mindhalálig (Mendi Róza)
Valami rezegjen, valami lobbanjon, lángoljon (Vadászi Bálint)
Köztük lenni melegséget áraszt (Lakatos Szilvia)
Mit ér az élet, ha nem fűszerezi az ember (Bangó Nándor)
Egy ugrásnyira a világelsőségtől (Lakatos Pál)
Borzasztóan pajkos, játékos az élet (Péli Józsefné) elolvasom
Rendkívüli történet (Orsós Jakab) elolvasom

Juhász András (szerk.): Fizikai kísérletek gyűjteménye 1-2-3
 A könyv magyar nyelven először foglalja össze ilyen terjedelemben az általános és középiskolákban bemutatható kísérleteket. A kísérletgyűjtemény első kötetében a mechanika, optika és hőtan, a másodikban az elektromosságtan és a mágnességtan, a harmadikban az elektronika, az atom- és magfizika, az anyagszerkezet, a csillagászat és a nemlineáris jelenségek oktatásában felhasználható kísérleteket adjuk közre.
A szerzők a tanárképzésben, a demonstrációs kísérletek bemutatásában nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek, akik a leírt kísérleteket az oktatásban hosszú ideje alkalmazzák. A mintegy nyolcszáz kísérlet között a "klasszikusak" éppúgy helyet kaptak, mint a legújabbak. A gyűjteményben megtalálhatók az egyszerű jelenségbemutató kísérletek, amelyek eszköz- és helyigénye minimális, és a bonyolultabb, nagyobb technikai felszereltséget, esetleg speciális eszközöket, a tanár részéről komoly kísérletezőkészséget feltételező mérőkísérletek is.

( 2. kötet: elfogyott.)