TANULÁS EGY ÉLETEN ÁT ENGLISH | DEUTSCH
 

Projektek, informatikai termékek


Munkát keresek
Digitális tananyag forgatókönyve és módszertani útmutatója. Készült a TÁMOP 6.1.5-13 program keretében a TOPSEC számára. 2014.

Teljes anyag

Nemzeti Pályaorientációs Portál képzési része
A portált a Foglalkoztatási Hivatal fejlesztette a TÁMOP 2.2.2. projekt keretében. A projekt 2008 és 2011 közötti első szakaszában az eletpalya.munka.hu portál kialakításában három team vett részt, a képzéssel kapcsolatos tartalmat és adatbázisokat - induló osztályok, közoktatási intézmények, várható keresetek, OKJ szakképesítések, végzettségek keresője, A tanulás világa blokk - a TANINFO fejlesztette ki.

szakképesítés.hu (okj2006.hu)
2006-ban az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) tartalmában és struktúrájában is teljesen átalakult. A Taninfo Kft. hozta létre az első, és mindmáig a legismertebb olyan rendszert, amely bemutatja az új OKJ szakképesítéseit. Az okj2006.hu, később szakkepesites.hu néven futó rendszert 2009-ben átvette a szakkepesites Kft., és átalakítva tovább működteti.

DISCO - készségek és kompetenciák európai szótára
Az Európai Bizottság Leonardo da Vinci programjának keretében - 2004-2007
A projekt fő célja egy egységes európai tezaurusz - strukturált fogalomgyűjtemény - felépítése a kompetenciák (készségek és képességek) területén, illetve ennek angol, német, francia, magyar, cseh, olasz és svéd változatának összeállítása. A DISCO szolgált alapul az Európai Únió ESCO (Europian Skills, Competencies and Occupation) rendszeréhez.
Bővebb információ

Searched and Found
Az Európai Bizottság Leonardo da Vinci programjának keretében - 2005-2008
A projekt eredményeképp létrejött egy olyan online diagnosztikai rendszer, aminek segítségével a gyakornoki helyre pályázó fiatalok könnyebben megtalálják a nekik legjobban megfelelő gyakorlati helyet, illetve aminek segítségével a cégek jobb eséllyel választhatják ki az elképzeléseikbe leginkább illeszkedő fiatalt.
Bővebb információ

PályaKezdd e-learning rendszer
Készült a Nemzeti Felnőttképzési Intézet támogatásával, 2006-ban
Interaktív tananyag, amely a pályakezdők számára fontos információkat igyekszik vonzó, élvezetes formában átadni. Az internetre helyezett e-learning rendszerben az egyes felhasználók élethelyzetük szerint más és más (szűrt) tananyaggal találkoztak. Téamkörök: Álláskeresés; Önéletrajz, állásinterjú; Jogi ismeretek; Támogatások; Továbbtanulás; Önismeret; Pályaismeret; Vállalkozás; Külföld
Bővebb információ - powerpoint

A KépezdMagad rendszer
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium eTartalom pályázatának keretében - 2003-2005
Fő cél a felvi.hu-hoz hasonló tájékozódási pont létrehozása a szakképzés és felnőttképzés területén. A rendszer segítségével pontos, részletes és naprakész információkat kaphatunk az induló képzésekről, képző intézményekről, megismerhetjük az Országos Képzési Jegyzék képesítéseit.
A rendszer jelenleg már nem érhető el, működését egy prezentáció szemlélteti.
Bővebb információ - powerpoint

Pályakezdő Kalauz
Internetes pályaorientációs rendszer, a Nemzeti Felnőttképzési Intézet támogatásával,2004, felújítva 2007
www.palyakezdo.hu

Képzéstár
xml alapú adatbázis és keresőrendszer - 2002
Az első olyan internetes  felnőttképzési és szakképzési adatbázis, amelynek segítségével részletes és naprakész információk voltak szerezhetők a magyarországi képzési lehetőségekről, képző intézményekről és az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítésekről.
Bővebb információ - powerpoint

ESP-C – English for specific purposes-Chemistry
Az Európai Bizottság Leonardo da Vinci programjának keretében
Elektronikus tananyag mindazoknak, akik érdeklődnek a kémia, a vegyészet iránt.
Bővebb információ

Neked is sikerülhet
A hat részből álló adássorozat 2005 elején került adásba az m2 Válaszd a tudást műsorsávjában
.
Témakörök: A képzés- és szakmaválasztás szempontjai; Szakmák, szempontok; Információ, pályaorientáció, tanácsadás; Hogyan szerezhető meg a tudás?; Új típusú képzési formák; Hátrányos helyzetben

Szakmainfo
A DVD-t a Nemzeti Szakképzési Intézet adta ki szakiskolák számára, a Szakiskolai Fejlesztési Program keretében. Az informatikai megoldás a Kirowski ZRt. munkája. A Taninfo Kft. a szakmai fejlesztésben működött közre.
A Szakmainfó célja a diákok számára egy könnyen használható, informatív és látványos rendszerben bemutatni a pálya- és képzésválasztásukat segítő információkat. A DVD multimédia környezetben jelenít meg képzésekkel és szakmákkal kapcsolatos információkat, illetve egy önértékelő modul segítségével támogatja a szakmák közötti választást.
Bővebb információ - powerpoint

Pályakezdő fiatalok kulcsképességeinek fejlesztése
Archív projekthonlap magyarul - Archív projekthonlap angolul

Mit tanuljak? Hol tanuljam?
Pálya- és képzésválasztást segítő CD-ROM
Az első olyan internetes  felnőttképzési és szakképzési adatbázis, amelynek segítségével részletes és naprakész információk voltak szerezhetők a magyarországi képzési lehetőségekről, képző intézményekről és az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítésekről.
Bővebb információ - powerpoint

KIFIR kereső és adatlapkitöltő a középfokú beiskolázáshoz
Az Oktatási Minisztériummal és a Vándor Bt-vel együtt létrehozott CD-ROM - 2001-02

Vállalkozók innovációs készségét segítő internetes információs rendszer
BKIK-OMFB támogatással - 2001

Szakképesítések egyenértékűségének katalógusa I. (floppy)

SÚGÓ-SZAKMA, SÚGÓ-KÉPZÉS
Floppyn elérhető adatbázis az OKJ szakképesítésekről és a képzési lehetőségekről - 1994-98