TANULÁS EGY ÉLETEN ÁT ENGLISH | DEUTSCH
 

Gyenes Zsuzsa

közösségfejlesztő és nonprofit szakértő, felnőttképzési és közművelődési szakember, újságíró és történetmesélő

 

Bemutatkozom:

Közösségfejlesztő vagyok és nonprofit szakértő, jelenleg agilis szervezetfejlesztést tanulok, s a közösségi alapítványi működéshez kapcsolódva adománygyűjtést és -osztást. Célom, hogy a helyi társadalmak fejlődését tudjam támogatni annak bármely szereplőjén keresztül (helyi lakosok és közösségeik, civil szervezetek, közintézmények, vállalkozások.)

Referenciák:

Legyen közösségi alapítvány Óbudán! (közösségfejlesztő mentor, Gyökerek és Szárnyak Alapítvány – jelenleg a szervezőcsoport önkéntese)

Közösségek szolgálatában – kistelepüléseken (szakmai vezető, Közösségfejlesztők Egyesülete)

Szépkorúakért a Hegyvidéken – Szolidáris szomszédság (szakmai vezető, Közösségfejlesztők Egyesülete)

 

Felnőttképzési és közművelődési szakember vagyok, művelődésszervező szakon végeztem, majd oktattam (e szakon, később az utód BA szakokon, valamint a közösségi és civil tanulmányok MA szakon). A Budapesti Művelődési Központban, a fővárosi közművelődés szakmai szolgáltató intézményében dolgoztam a felnőttképzés és nemzetközi munka területén. Részt vettem a közművelődés minőségfejlesztésének kidolgozásában, projektvezetőként és/vagy szakértőként nemzetközi projektekben. A hazai és főként az osztrák közművelődési – felnőttképzési területen ma is résztvevője vagyok különböző együttműködéseknek.  Az egyetemi oktatás mellett szakemberek és önkéntesek képzéseiben is részt vettem (a képzési program kidolgozásától az oktatásig), többek között a Közösségfejlesztők Egyesülete keretében. A közművelődés területén a „másik oldalon”, foglalkozásvezetőként is tapasztalatot és gyakorlatot szereztem a Mesezengő, majd a Mesés hétvége programokkal.

 

Újságíró vagyok és történetmesélő, a kommunikáció sok területén tevékenykedem. Történeteket mesélek. Akkor is, amikor Daloló városka erdei játszóteréről mesélek (Mesezengő), akkor is, amikor hosszabb vagy rövidebb újságcikket, blogbejegyzést, facebook-bejegyzést írok. Kezelek honlapot, facebook-oldalt, voltam újságíró mindenese online magazinnak. Írok szakcikkeket, tanulmányokat, szerkesztek és lektorálok folyóiratot, kiadványokat.