Módszertani tanácsok:
Ne akarjuk "megmondani a tutit", egyrészt, mert a résztvevőknek valószínűleg több a tapasztalata e téren, mint nekünk, másrészt, mert ahol nincs állás, ott a legjobb technika sem biztos, hogy segít, harmadrészt, mert nem tudhatjuk, kit mi akadályoz abban, hogy kihasználja az esetleg számunkra kézenfekvő lehetőségeket.
Lehetőleg kiscsoportos beszélgetéseket, szimulált szituációkat, a tanulságok közös megbeszélését, esetleg szavazásokat, önálló gyűjtéseket folytattassunk.
Ha lehetőségünk van rá, használjuk az órán az ajánlott internetes oldalakat (tananyagokat); ha erre nincs technikai lehetőségünk, azok alapján (pl. az ottani eseteket szimulálva) dolgozzunk az órán! Próbáljuk például összegyűjtetni az álláskeresési kudarcok lehetséges okait.


Álláskeresés

- Fontos a hirdetések, álláskereső portálok stb. (az ún. nyilt munkaerőpiac) figyelése, de tudatában kell lenni, hogy az állások 80 %-át az ún. zárt munkaerőpiacin (kapcsolati rendszer, személyes találkozások) keresztül töltik be.
- Jó, ha van "célállásunk", tisztában vagyunk lehetőségeinkkel és elvárásainkkal (l. az Önismeret, pályaismeret részben elmondottakat)
- Akinek nincs munkája, annak az álláskeresés a foglalkozása. Nem kell szégyelni, és olyan céltudatosan, rendszeresen kell végezni, mint a munkát.
- Ne csak "főállásban" gondolkodjunk! Ismerni kell minden jövedelemszerzési lehetőséget (l. a Munkajog részben elmondottakat)
- Merjünk váltani! Lehetőségeink átgondolása és megfelelő tájékozódás után keressünk végzettségünktől  eltérő, más helységben, esetleg más országban végezhető munkákat is!
- Ha úgy látjuk, tapasztalat, tudás vagy képzettség hiányzik a sikerhez, gondoljuk végig, hogy szerezhetnénk meg (l. a Tanulás részben leírtakat)!
- Gondolkodjunk el azon, nem tudnánk-e vállalkozást működtetni? Milyen támogatásra számíthatsz ehhez?
- Ha elvállalsz egy munkát, gondold végig a veszélyeit! (pl. feketemunkánál ha baleset ér, nem kapsz semmit, az se biztos, hogy megkapod a fizetésed. Külföldre mindenképp csak legális szervezésben menj!  Bővebben lásd a Munkajog részben elmondottakat)
- Tájékozódj az interneten a megkeresett cégről! Ez kell ahhoz, hogy olyat mondj magadról, ami nekik fontos - és egyébként is jó benyomást kelt.

Áttekintő interaktív tananyag (Pályakezdő.hu) - Újsághirdetések, internetes álláskeresés - Munkaközvetítők, fejvadász cégek- Munkaügyi központok, állásbörzék - A zárt (nyilvánosan meg nem hirdetett) munkaerőpiac lehetőségei
Külföldi munka
Vállalkozás indítása, milyen a jó vállalkozó (Pályakezdő kalauz),  Vállalkozóvá válás támogatása (emellett mindig vannak aktuális támogatások, pl. TÁMOP         2.3.6.B-12/1 - keress rá a neten a Vállalkozóvá válás támogatása, vagy Induló vállalkozás támogatása kifejezésekre)
Virtuális munkaerőpiaci portál: Azokat az állásokat, amelyeket a munkaügyi kirendeltségen felajánlhatnak, meg lehet találni a https://vmp.munka.hu/ címen is.


Önéletrajz, megkeresés, állásinterjú, próbamunka

Áttekintő interaktív tananyag (Pályakezdő.hu) - Első tanácsok -Önéletrajzminták- A kísérőlevél (motivációs levél) -Telefonos megkeresés - Tanácsok a telefonáláshoz - Állásinterjú típusok - Állásinterjú tanácsok - A munkahely megtartása

Kiegészítés:
A bemutatott szituációk nem feltétlenül illenek pontosan minden jelentkezőre!
Nem minden munkánál kell öltönyt venni a jelentkezéshez, de mindig fontos az ápolt megjelenés (borotválkozzon meg, mosson fogat akkor is, ha nemrég tette; kicsit se igyon előtte, nehogy alkoholszaga legyen; tartson készenlétben egy rendes ruhát a jelentkezésekhez; próbáljon pénzt szerezni arra, hogy megcsináltassa a fogait stb.)

A kísérő levélnek, a telefonos bemutatkozásnak, az önéletrajz első mondatainak és kinézetének hatalmas a jelentősége! Gondoljunk arra, hogy egy hirdetésre néha több százan jelentkeznek. A jelentkezések nagy részét meg se nézik (nem nyitják ki a borítékot, a mailt  ha piszkos, rendetlenül címzett a levél, vagy elrettentő a mailcím), a többségének csak az első egy-két mondatáig jutnak el.

Nem szabad hazudni, nem érdemes nagyon másnak mutatni magunkat, mint amilyenek vagyunk, de ha nem kérdeznek rá, nem kell elmondani a negatívumokat! Ne mutasd magad szerencsétlennek - sajnálatból nem fognak felvenni! Mindenki szívesebben dolgozik vidám, kellemes munkatárssal - főleg a kis cégeknél fontos ez. Gondolj bele, ha te lennél a munkáltató, tetszene-e neked, ha a jelentkező úgy mutatkozna be, ahogy te bemutatkozol.