TANULÁS EGY ÉLETEN ÁT ENGLISH | DEUTSCH
 

Juhász Júlia más kiadóknál megjelent munkái közül a következő kötetek rendelhetők meg:

Juhász Júlia: Kilencvenkét évem

Múlt és Jövő, 2013.

Juhász Júlia Aranytollas újságíró, a Híradás a Dzsumbujról, a Hitek, sorsok, vallomások, a Találkoztam boldoguló cigányokkal is szerzője legújabb kötetében önmagát kérdezte – saját életéről ír. Gyerekkor egy vallásos, szegény zsidó családban, segédmunkák, cionista mozgalom, szocdem és kommunista szervezetek, bujkálás; kultúraszervezés a háború után, újságírás az ötvenes években, gyári világ a Kádár-rendszerben; mesék, brosúrák, riportok, interjúk, szociográfiáik rendszerváltáson innen és túl – egy nem mindennapi életút állomásai a szerzőtől megszokott őszinte, izgalmas feldolgozásban.

Kedvezményes ára 2200 Ft

 

Juhász Júlia: A tetthely beszél

Igaz mesék egy boldog nyomozó életéből
Gondolat, 2009.

„A tetthely beszél. Mindig ez volt az alapelvem. Az én feladatom, hogy a helyszint kivallassam. Ha ettől eltérek, az időfecsérlés, és az időfecsérlés több mint bűn: hiba. Saját magamnak kell átélnem, mi történhetett a postakocsi végállomása és a Rózsa utcai postahivatal közötti útvonalon. …"
A postakocsirablás csak egy azok közül a történetek közül, amelyeket Rajačič György nyugalmazott rendőr alezredes Juhász Júliának elmesélt. Találkozásaikból született ez a portré. Embermesék kelnek életre a könyvben egy ma nyolcvannyolc éves férfi életéből, aki hat elemis végzettséggel lett rendőrnyomozó, aztán jogi diplomát szerzett, és főiskolán tanította a nyomozás fortélyait. Embermesék egy ütött-kopott ház lakóinak ma már hihetetlennek tűnő emberséggel együtt élő közösségéről, egy mesebeli jóságú asszonyról, egy, a legmélyebb szegénységben is boldog családról. Történetek a háborúról, a legnagyobb embertelenségekről és a legszebb emberségről. És érdekes bűnügyek, bravúros nyomozások, az országos és a budapesti rendőr-főkapitányság élete.             

Ára 1800 Ft.

 

Juhász Júlia: Hitek, sorsok, vallomások

Belvárosi Kiadó, 1996, 220 oldal

Olyan emberekről szól ez az interjúkötet, akik mélyen hittek valamely eszmében, és erre tették fel az életüket. Az életsorsokból a hithűségnek színe is, fonákja is kiviláglik. Különböző hitű emberek – köztük olyan közismert személyiségek, mint Bulányi György, Demény Pál, Halda Aliz, Popper Péter, Nyers Rezső,  Egri György, Pártay Tivadar,  Boross Imre, Vajda Mihály, Tamás Gáspár Miklós, Bebrits Anna, Újhelyi Szilárd, Donáth Ferenc,Eörsi István – élettörténetén keresztül, viselkedésük mozgatórugóit megismerve juthat közelebb az olvasó egy korszak, egy generáció megismeréséhez.

Ára 1700 Ft